Binnenkort in het Valkhof

De Valkhofvereniging organiseert diverse activiteiten op en rondom het Valkhof. Daarnaast maken diverse organisaties gebruik van de St. Nicolaaskapel. De kapel is geopend voor bezoekers.

Voor openingstijden zie onder "Valkhofkapel". 

  

13/14/15 Oktober 024 Geschiedenis 2017

Het is er weer bijna tijd voor: 024 Geschiedenis neemt de Nijmeegse historische binnenstad weer over in het weekend van 13 tm 15 Oktober.

Thema dit jaar is 'Het geluksverhaal van Nijmegen'.

De openingsavond vindt als voorgaande jaren plaats op Vrijdagavond in de St Stevenskerk, waar op Zaterdag ook een speciaal voor 024geschiedenis gerealiseerd Geluks-pop-upmuseum te bezichtigen is.

Zaterdag ligt de focus daarnaast rond de Marienburg, met onder andere film, lezingen, NEC-tentoonstelling en de grote Geschiednisquiz!

Op Zondag 15 Oktober staat het spotlicht op ons mooie Valkhofkwartier gericht, met diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld het spellenplein, geluks-wandelroute, preview van de nieuwe Bastei, een heuse Historische Smickeltocht door het Valkhofpark en niet te vergeten een ware Gelukzalige Stilte-experience in de Nicolaaskapel..

 

Niewsgierig geworden? Kom en beleef de historie op een andere manier -- 13-14-15 Oktober, binnenstad Nijmegen --

Zie voor meer informatie over alle evenementen www.024geschiedenis.nl

We zien je dan!


 

De Nicolaaskapel mag dan de komende 2 weken gesloten zijn wegens onderhoudswerkzaamheden, maar niet getreurd, er blijft genoeg te doen rondom het Valkhof! Geniet van de najaarskermis in en rond het Valkhofkwartier, en voor het eerst dit jaar neemt NIMMALAND tijdens de kermis van 29 September tot 08 Oktober het Valkhofpark over voor een waar belevenisfestijn.

Zie www.nimmaland.nl voor meer info.

 


 

De Nicolaaskapel is gesloten van 03 tm 13 Oktober wegens onderhoudswerkzaamheden, maar vanaf Zaterdag 14 Oktober staan onze deuren weer wagenwijd open voor 024Geschiedenis!

 


 

VREDESWEEK Nijmegen in de Nicolaaskapel

Van 16 totenmet 22 September is het weer Vredesweek.

Er worden deze week door het hele land bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd in het teken van de vrede, met dit jaar als overkoepelend thema 'Kracht van de Verbeelding'.

Natuurlijk zijn wij hier met de Valkhofvereniging weer graag onderdeel van en daarom zal onze mooie kapel voor deze week omgedoopt zijn tot 'Vredeskapel'.

De gehele week zijn er verruimde openingstijden en zijn er vrijwilligers in de Nicolaaskapel aanwezig om de Vredesvlam brandende te houden.

Hiernaast zijn er dagelijks buiten onze normale openingtijden om vredeswakes en activiteiten speciaal georganiseerd voor deze week.

De Vredesvlam zal ontvangen worden in de kapel op zaterdag 16 September om 20.30 door vredesambassadeur Esther Appels, waarna de week vol activiteiten en bezinning van start zal gaan, met als afsluiting op Vrijdag 22 September van 20.30 tot 22.00 een 'potluck dinner' voor iedereen die deze week mede nogelijk heeft gemaakt.

 

Zie voor het volledige programma van de Vredeskapel:

ProgrammaKapelVredesweek

 

En natuurlijk zijn wij tijdens de Vredesweek ook regulier geopend van Dinsdag tm Zondag van 11.00-17.00

 


 

NIJMEEGSE KUNSTNACHT  - 23 september 2017


 

Wat er eerder te beleven was in 2017:

 

OPEN MONUMENTENDAGEN 9 en 10 september


 

Zaterdag 17 Juni Vertrekceremonie Walk of Wisdom

 

Om 10 uur 'sochtends vindt wederom een vertrekceremnonie plaats in de Nicolaaskapel op het Valkhof voor pelgrims die de 136 kilometer lange Walk of Wisdom rondom Nijmegen gaan lopen.

De ceremonie is voor iedereen toegankelijk en staat los van welke religie dan ook voor eenieder die zich aan wil sluiten.

De ceremonie is gratis toegangekelijk en zal ongeveer een half uur duren waarin een pelgim die de route al afgelegd heeft haar verhaal hierover zal vertellen en er muziek zal zijn verzorgd door Mark Schilders.

Voorafgaand aan deze ceremonie zal een korte stiltewandeling vertrekken van het op 700 meter van de Nicolaaskapel gelegen beeld van Mariken op de Grote Markt te Nijmegen.

 


 

Quercus Blokfluitkwartet 17 Juni in de Nicolaaskapel

 

 

Zaterdag 17 juni zal het Quercus Blokfluitkwartet wederom een intiem concert verzorgen in de sfeervolle setting van onze Nicolaaskapel.

Het kwartet zal in samenwerking met Mila en Zita op fluit en viool werken ten gehore brengen van Bach, Ibert, Cesar Franck en hedendaagse componisten.

Het concert begint om 16.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Hieraan vooraf zal er openbaar toegankelijk gerepeteerd worden.

De entree voor het concert is gratis, een vrijwillge bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

 


 

VALKHOF THEATERAVENUE KEERT TERUG

 

Van 23 tot en met 25 Juni zal voor de derde keer het Valkhof Theater Avenue plaatsvinden in de inspirerende en ontspannende ambiance van het Valkhofpark.

Een keur aan optredens van divers cultureel pluimage zal de revue passeren, denk bijvoorbeeld aan dans-theater-muziek-cabaret-acrobatiek-vertelvoorstellingen en nog veel meer.

Dit alles zal omlijst worden door een variatie aan foodtrucks en een verfrissend terras.

De entree is gratis.

Kijk voor de gehele programmering op de website van de TheaterAvenue  http://www.valkhoftheateravenue.nl

 

 Zondag 11 Juni Nijmegen Klinkt, ook op het Valkhof!

 

Op Zondag 11 Juni staat de Nijmeegse binnenstad weer in het teken van Nijmegen Klinkt, zo ook de St Nicolaaskapel.

Van 12.00 tot ongeveer 17.30 zullen doorlopend optredens te beluisteren zijn in de sfeervolle omlijsting van onze kapel. Kom de muzikale klanken bewonderen van onder andere Stef Vink, Capella Vacalis en Carmina Ludicra.

 

Kijk voor het volledige programma en alle overige informatie op de website van Nijmegen Klinkt: https://nijmegenklinkt.nl


Donderdag 8 juni Boek op de Bank in de Nicolaaskapel

 

Op Donderdag 8 Juni zijn wij weer een van de locaties voor literair festival Boek op de Bank.

Schrijver Maarten van der Graaff zal deze avond voordragen in de Nicolaaskapel op het Valkhof om 20.00, 21.00 en 22.00 uur.

 

Voor meer informatie over Boek op de Bank, deelnemende schrijvers, route, voordrachtlocaties en kaartverkoop zie https://boekopdebank.nl

 

Wij hopen je die avond te mogen verwelkomen in onze sfeervolle kapel!


 Binnenkort