Nieuws

Extra lang open gedurende de Maria van Gelre tentoonstelling

Vanaf 13 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019 is in Museum Het Valkhof in Nijmegen de tentoonstelling over Maria van Gelre te zien. De tentoonstelling is getiteld: Ik, Maria van Gelder en je vindt er hier meer over.

Parallel aan de tentoonstelling (zelfde openingsdagen) is de Sint Nicolaaskapel op het Valkhof geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Dat betekent alle dagen van de week, behalve de maandag en met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag..

Zomeropenstelling 2018

 

De tijd vliegt, ons 'zomerseizoen' is alweer begonnen!

Vanaf Pasen totenmet eind Oktober zullen we weer 6 dagen per week geopend zijn. Van Dinsdag tm Zondag tussen 11.00 en 17.00 staan onze vrijwilligers weer voor u klaar, en kan iedereen de Nicolaaskapel weer van binnen komen bewonderen.

 


Vers van de Pers: Winteropening in 2017!

Aansluitend aan de familietentoonstelling 'Nicolaas en de Prinses uit het Oosten' die van 14 Oktober tm 7 januari 2018 te zien zal zijn in Museum het Valkhof is de Nicolaaskapel deze winter voor het eerst geopend in de donkerste tijd van het jaar.

Openingstijden in November/December en tot en met 7 Januari zijn:

woensdag- , zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

 


Sluiting Nicolaaskapel 03 - 13 Oktober

Vanwege benodigd onderhoud aan de Nicolaaskapel zal deze gesloten zijn van Dinsdag 3 Oktober tot en met Vrijdag 13 Oktober.

Vanaf Zaterdag 14 Oktober zijn wij weer geopend, net op tijd voor 024Geschiedenis!

 


Sluiting Nicolaaskapel 28 Augustus - 1 September

Vanwege grootschalige werkzaamheden aan onze electriciteitsvoorziening en belichting is de kapel deze week gesloten.

Alles voor de goede zaak, wij verwelkomen U graag op 2 september weer!

 


Donjon-nieuws

 

Na de bekendmaking door de stichting Donjon op 21 Maart dat er een huurintentieverklaring getekend is met Haystack Corp voor een landurige huurperiode van de beoogde Donjon in het valkhofpark brak de discussie rondom de (her)bouwplannen weer in alle hevigheid los.

Het nieuws werd opgepikt door zowel lokale als landelijke media, de sociale mediareacties vlogen in het rond en de Gelderlander organiseerde 'Het Grote Donjon Debat'.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de daadwerkelijke stand van zaken rondom het Donjonproject en een gedegen onderbouwing van de feitelijkheden tot nu toe staat er een uitgebreid artikel op de site van Ugenda:

http://www.ugenda.nl/recensies/architectuur/item/12071-de-donjon-alles-wat-je-liever-niet-wil-weten-maar-wel-altijd-had-moeten-vragen

_______________________________________________________

DE OCHTENDGAVE    door  A.F.Th. van der Heijden.

 

Boekbespreking door Gerard M. Wilems

 


 

Voortgang in bouw Donjon

Begin 2015 zijn er nieuwe stappen gezet in de richting van de bouw van de Donjon. Daarbij is meer rekening gehouden met de te wensen van evenementen en festivals zodat ook deze  in ons park kunnen blijven!

 

Hieronder de documenten met verdere details.

De plannen.

De tekeningen.

 

 


 

Boekbespreking van de Oversteek

Niet helemaal het Valkhof maar wel in de buurt. De Oversteek. Clemens Verhoeven schreef er samen met Thea van den Hoeve een boek over. Gerard Willems heeft het gelezen en er een boekbespreking van gemaakt.


 

Uniek perkament van Katharina van Kleef uit 1470 over Nicolaaskapel ontdekt!

1470 gedeelte akte vicarie Katherina van Kleef1470 gedeelte akte vicarie Katherina van Kleef

Henny Fransen, redacteur NGV afdeling Kwartier van Nijmegen  heeft eerder dit jaar een unieke ontdekking gedaan in het Gelders Archief .

In een perkament uit 1470 staat de stichting van vier wekelijkse missen door Katharina van Kleef in de Nicolaaskapel op het Valkhof beschreven.

Lees hier de transcriptie en achtergrondinformatie van het perkament en de betekenis ervan.

Zegel van Katharina van Kleef 1470Zegel van  Katherina van Kleef

 

DesirĂ©e van Thiel als Katherina van  KleefDesirée van Thiel als Katherina van  Kleef

 


 

Verslagen Algemene Ledenvergadering

 

 

Een financiele verantwoording over 2012 vindt u op deze pagina.

Klik HIER om William Smulders het Valkhof te horen bezingen.

 

 

 

 


Binnenkort